- 17 Kasım 2019
- Yayınlayan: PSİART
- Kategoriler: Gelecek Etkinlikler, PSİART Eğitim Programı

PSİART olarak güz döneminde Psikoloji ve PDR bölümünde okuyan hazırlık, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin yeni adım attıkları Psikoloji dünyasında heyecanlarına ortak olmak ve bu dünyayı daha iyi tanımalarını sağlamak adına Psikoloji Giriş Dersleri başlığında bir program dizisi hazırladık.
Altı oturumdan oluşacak bu program serisinde her hafta psikolojinin önemli konularına değineceğiz. 6 Aralık akşamı ‘Psikoloji Nedir?’ başlığı altında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde ilk programımızı gerçekleştirecek ve ardından 20 Aralık tarihine kadar sürecek Gelişim Psikolojisi, Klinik Psikoloji, Sosyal Psikoloji, Endüstri Psikolojisi ve Bilişsel Gelişim başlıklı oturumlarımızla program serisine devam edeceğiz.
PSİKOLOJİYE GİRİŞ DERSLERİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ
PSİKOLOJİ NEDİR?
6 ARALIK 2019 CUMA 18.00
Taha Burak Toprak
İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji ve Psikoloji lisans öğrenimi gördü; aynı üniversitede Sosyoloji Yüksek Lisans rogramını ve ardından Okan Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ruh Salığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Psikoloji Ünitesi’nde psikolog olarak çalışmaya başladı. Birçok kurumda danışman ve eğitimci olarak görev yaptı. Rorschach, MMPI, Nöropsikolojik Değerlendirme, Psikanaliz, Bilişsel Davranışçı Terapi, Varoluşçu Terapi, Sistemik Aile Terapisi eğitimleri aldı. Cerrahpaşa Psikoloji Ünitesi’ndeki psikoterapi çalışmalarında özellikle OKB hastalarına yoğunlaştı. 2017 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde başladığı doktora öğrenimine halen devam etmekte ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Psikoloji Ünitesi’nde uzman klinik psikolog ve psikoterapist olarak çalışmaktadır.
GELİŞİM PSİKOLOJİSİ
11 ARALIK 2019 ÇARŞAMBA 18.00
Meryem Söğüt
2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazandı. 2015 yılında Suriyeli mülteci çocukların okullaşması ve psikososyal olarak desteklenmesi amaçlarıyla Tebessüm Çetesi adında gönüllü bir oluşum kurdu. 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü birincilikle tamamlayan Meryem Söğüt 2019 yılında Koç Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans programından “5-8 Yaş arası Türk çocuklarında Bilişsel Esneklik ve Sayı Bilgisi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” başlıklı teziyle mezun oldu. Yüksek lisans eğitimine devam ettiği 2016-19 yılları arasında NUN Okulları’nda PDR uzmanı olarak görevini ifa eden Söğüt İngilizce, Korece ve günlük Arapça bilmektedir. Halihazırda Koç Üniversitesi’nde araştırma çalışmalarına mezun öğrenci olarak devam eden Söğüt, BURA Derneği Psikoloji Masası’nda yürütülen çalışmaların organizasyon ekibinde yer almaktadır.
SOSYAL PSİKOLOJİ
13 ARALIK 2019 CUMA 18.00
Yasemin Camcı
Lisans eğitimini Yakın Doğu Üniversitesi’nde 2008 yılında tamamladı. 2015 yılında yüksek lisans derecesi aldı. Doktora çalışmalarına aynı üniversitede devam etmekte olup İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Camcı, PSİART Eğitim Programı (PEP) kapsamında bugüne değin “Sosyal Psikolojinin Dünü, Bugünü ve Yarını”, “Sosyal Psikoloji Atölyesi”, “Edebiyatta Sosyal Psikoloji Olgularını Okuma Atölyesi” ve “Psikolojiye Giriş Dersleri: Sosyal Psikoloji” dersleri ile kıymetli katkılarda bulunmuştur. 2019 – 2020 akademik yılı güz döneminde ise PSİART Eğitim Programı Psikoloji Dersleri 101’de “Sosyal Psikoloji 101” dersi ile Sosyal Psikoloji nedir, çalışma alanları ve bir Psikoloji alt alanı olarak Sosyal Psikolojinin önemi gibi konular dahilinde bizlerle buluşacaktır.
KLİNİK PSİKOLOJİ
16 ARALIK 2019 PAZARTESİ 18.00
N. Melih Kahramanlar
Lisans eğitimini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladı. Öğrenimine, Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji tezli yüksek lisans programında devam etmektedir. POEM Psikoloji’de ‘Eğitim Koordinatörü’ olarak ruh sağlığı çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimlerin planlanması ve organizasyonlarında görev aldı. Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi Teori Eğitimi, Doç. Dr. Vahdet Görmez’den Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Kylie Dowse, Marc Leger’den Narrative Terapi 1. ve 2. Modül eğitimlerini aldı. CAS (Cognitive Assessment System) Bilişsel Değerlendirme Sistemi uygulayıcı sertifikasına sahiptir. Üç aylık psikoloji dergisi Nefes’in yayın kurulunda bulunan Kahramanlar, Sade Soda Gençlik Dergisi’nin de Genel Yayın Yönetmenliğini yürütmektedir. 2014 yılından beri Psikoloji Öğrencileri Araştırma ve Eğitim Topluluğu PSİART’ın kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam eden Melih Kahramanlar, NUN Okulları’nda PDR Uzmanı olarak çalışmaktadır.
M. Zahid Çakır
Lisans eğitimini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladı. Öğrenimine, Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji tezli yüksek lisans programında devam etmektedir. Doç. Dr. Fatih Yavuz’ dan Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimini aldı. Bir süre çocuklar ile çalışmalar yaptıktan sonra şimdilerde ergenlerin kaygıyı karşılama biçimleri ve zaman zaman yaşadıkları olumsuz ruhsal durumların iyileştirilmeleri noktasında çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca Uluslararası Genç Derneği yönetim kurulu üyesidir. 2014 yılından beri Psikoloji Öğrencileri Araştırma ve Eğitim Topluluğu PSİART’ın kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam eden Zahid ÇAKIR, Asfa Eğitim Kurumları’nda profesyonel öğrenci danışmanı olarak çalışmaktadır.
ENDÜSTRİ VE ÖRGÜT PSİKOLOJİSİ
18 ARALIK 2019 ÇARŞAMBA 18.00
Hasan Remzi Eker
Lisans derecesini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Örgütsel Davranış Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapmaktadır. İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Eğitim Programı mezunudur. İş ve Örgüt psikolojisi alanı ile ilgilenmektedir. PSİART kurucu üyesi olarak 2014’ten beri çalışmalarda yer almaktadır ve halihazırda PSİART Yönetim Kurulu’nda organizasyonel çalışmalar odaklı olarak görev yapmaktadır.
BİLİŞSEL PSİKOLOJİ
20 ARALIK 2019 CUMA 18.00
Berna Uzundağ
Berna Uzundağ, 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans, 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilişsel Bilişim bölümünde yüksek lisans, 2018 yılında da Koç Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünde doktora öğrenimini tamamladı. 2018-2019 öğretim döneminde Koç Üniversitesi’nde Doktora Sonrası Araştırmacı olarak görev yaptı. Araştırma alanları; dil ve iletişim gelişimi, ebeveyn-çocuk etkileşimi, dikkat gelişimi ve yönetici işlevler üzerinedir. 2019 yılında Kadir Has Üniversitesi’nde Gelişim psikolojisi ve Gelişim Psikolojisinde Seçme Konular: Bilişsel Gelişim derslerini verdi. Halen Kadir Has Üniversitesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.