Psikoloji Buluşmaları-12 Emmy van Deurzen’ın Katılımıyla 25.03.2021 Perşembe Akşamı Gerçekleşecek!

Psikoloji Öğrencileri Araştırma ve Eğitim Topluluğu PSİART, psikoloji öğrencilerini psikoloji alanının değerli ve öncü isimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bugüne kadar Prof.Dr. Kemal Sayar, Prof.Dr. Michael Ungar, Dr. Radhika Santanam, Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Dr. David Denborough, Doç. Dr. Robyn Walser ve Doç. Dr. Louise McHugh, Prof. Dr. Nebi Sümer gibi değerli isimlerin katılımıyla gerçekleşen Psikoloji Buluşmaları serisinin on ikinci programı Varoluşçu Psikoterapi ekolünün önemli isimlerinden Emmy van Deurzen’in katılımıyla düzenlenecektir. Varoluşçu terapi hayatın fiziksel, psikolojik, ve sosyal yönlerinin yanısıra kültürel, siyasal, ve manevi yönlerinin de önemine vurgu yapmaktadır. Varoluşçu terapinin felsefesi bizi, büyük sorular sormaya, bir perspektif dahilinde yaşamdaki olaylara bakmaya, paradoksların ve gerilimlerin farkında olmaya davet eder. Varoluşçu çalışmak; gerçeği, amacı, anlamı anlamak ve araştırmak ile oldukça ilgilidir. Emmy van Deurzen; kişisel deneyimleri, Varoluşsal Psikoterapinin teröpatik çerçevesi ve insan hakları faaliyetleri arasındaki karmaşık bağlantılar hakkındaki konuşmasıyla bizlere beraber olacak. 

‘Kendini Keşfetmenin Yolu: Varoluşçu Felsefe ve Psikoterapi’ başlıklı program Prof. Dr. Kemal Sayar’ın moderatörlüğünde 25.03.2021 Perşembe akşamı saat 19’da Zoom programı üzerinden gerçekleşecek.

Programımız ücretsiz olup, Psikoloji, Psikolojik Danışman ve Rehberlik bölümlerinin lisans öğrencileri ve bu alanlarda lisansüstü çalışmalarda bulunan kişilerin katılımına açıktır. Programda Türkçe çeviri yapılacaktır.

Programa kayıt olmak için tıklayınız.

Emmy van Deurzen Kimdir?

Emmy van Deurzen, 13 Aralık 1951 tarihinde Hollanda’da doğmuştur. Fransa’da felsefe ve Fransızca okumuştur. Yüksek lisansını fenomenoloji ve varoluşçuluk üzerine tamamlamıştır. Birkaç yıl boyunca bazı sağlık kuruluşlarında çalıştıktan sonra Bordeaux Üniversitesi’nde klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaptı. 1977’de Londra’ya gelerek felsefe doktorasını tamamladı, çeşitli psikoterapi topluluklarında ve çeşitli üniversitelerde farklı pozisyonlarda çalıştı. 1996’da Emmy, varoluşçu psikoterapi eğitiminde uzmanlaşmış Yeni Psikoterapi ve Danışmanlık Okulu’nu (NSPC) kurdu. 2000 yılında İngiliz Psikoloji Derneği üyesi ve 2001 yılında İngiliz Psikolojik Danışma ve Psikoterapi Derneği üyesi oldu. Deurzen çeşitli uluslararası organizyonlarda çalışmış, birçok mesleki birlikte başkanlık görevi üstlenmiş, Üniversiteler Psikoterapi ve Danışmanlık Birliği de dahil olmak üzere bazıları birliklerin kurucusu olmuştur. Deurzen ve Digby Tantam, Uluslararası Varoluşsal Danışmanlar ve Psikoterapistler İşbirliği’nin (ICECAP)kuruculuğunu ve eş başkanlığını yaptılar. Avrupa Psikoterapi Sertifikasını geliştirip yayınladığında, Emmy van Deurzen ve Digby Tantam Avrupa Eğitim Standartları Komitesi’nin eşbaşkanlarıydılar. Avrupa Psikoterapi Derneği (EAP) adına insan hakları çalışmalarında Avrupa Konseyi ile çalıştılar ve Deurzen ayrıca EAP’ın Brüksel’deki Avrupa Komisyonu’ndaki özel elçiliği görevini de yürütmüştür. 2015 yılında Deurzen ve Tantam Avrupa Varoluşçu Terapi Federasyonu ve Dünya Varolışçu Terapi Konfederasyonu’nun kurulduğu Londra’da ilk Dünya Varoluşçu Terapi Kongresi’ni düzenlemişlerdir. Emmy van Deurzen Avrupa Varoluşçu Terapi Federasyonu’nun başkanlığını yapmaya devam etmektedir.

PSİART Psychology Meetings – 12
A Path of Self Exploration: Existential Philosophy and Psychotherapy
Emmy van Deurzen / Moderator: Kemal Sayar

Existential therapy emphasizes the importance of the cultural, political and spiritual dimensions of life, alongside physical, psychological and social ones. Its philosophy invites us to ask the big questions, to set life events in perspective and to be aware of paradoxes and tensions. Existential work is very much about understanding and a search for truth, purpose and meaning. In this talk Emmy will speak about the intricate connections between her personal experience, her therapeutic framework and her human rights activism. She will bring together elements of philosophy and psychology to raise a number of topical issues and ask some poignant questions, which can be discussed and debated. 

Click to application form







18 yorum

Bir cevap yazın