Psikoloji Buluşmaları-9 Şema Terapi ModeliPsikoloji Buluşmaları-9 Şema Terapi Modeli

Etkinlik fotoğrafları eklenip, mevcut metnin geçmiş kipiyle güncellenmesi gerek
Psikoloji Buluşmaları serisinin dokuzuncu programında Şema Terapinin ülkemizdeki önemli isimlerinden Prof. Dr. Gonca Soygut Pekak’ı ağırladık.
08.04.2019 akşamı Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen ‘Şema Terapi Modeli’ programına katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz.
Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak Kimdir?
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Psikoloji Bölümünde lisans, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans ve HÜ’de Klinik Psikoloji Doktora programlarını tamamlamıştır. TÜBA doktora sonrası araştırma bursu kapsamında New School for Social Research, New York, ABD’de bir yıl süresince ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmalar yürütmüştür. G.Ü.T.F. Psikiyatri ABD’deki yaklaşık beş yıllık klinik çalışmanın ardından, Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak yirmi yılı aşkın bir sürede lisans, klinik psikoloji yüksek lisans ve doktora programlarının yürütülmesinde görev almıştır. HÜ Psikoterapi Araştırmaları Laboratuvarının (HÜ-PAL) kurucusu olup 2005-2015 yılları arasında HÜ-PAL’in yürütücülüğünü yapmıştır.
“International Society for Schema Therapy (ISST)” tarafından sertifikalandırılmış şema terapisti, eğitmeni ve ISST Şema Terapisti Sertifikasyonu, Türkiye Temsilcisidir. Psikoterapi konusundaki uzmanlığı European Federation of Psychologist’s Associations (EFPA) Ulusal Ödüllendirme Komitesi tarafından tanınmaktadır. Ayrıca Avrupa Psikogoglar Birliği (EFPA) Psikoterapi Uzmanlığı TPD-Ulusal Ödüllendirme Komitesi Başkanıdır. Meslek örgütleri kapsamındaki görevleri arasında 2016 yılından bu yana Türk Psikologlar Derneği (TPD) Genel Başkanlığı (ayrıca 2006-2010 yılları arasında da iki dönem) ve “Advanced Research Training and Seminars (ARTS)” programı yürütme kurulu üyeliği sayılabilir.
Bilimsel çalışmalar açısından, başlıca ilgili alanları, erken dönem/kişilerarası şemaların değerlendirilmesi, şema odaklı psikoterapiler bağlamında değişim ve terapötik ittifak değişkenleri açısından psikoterapi süreç ve sonuç araştırmalarıdır.