5.PSİKOLOJİ KIŞ OKULU 6 ve 7 Şubat Tarihlerinde Online Olarak Gerçekleştirilecek!

Psikoloji Öğrencileri Araştırma ve Eğitim Topluluğu PSİART’ın her yıl güz ve bahar dönemleri arasında düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen Psikoloji Kış Okulu’nun 5.’si 6 ve 7 Şubat günlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Program, Zoom programı ve PSİART Youtube kanalından ilgilelerin istifadesine sunulacaktır.

Bu seneki programımızda; Doç. Drç Esra Yazıcı “Bilim, Sanat ve Psikoterapi”, Dr. Saadet Yapan  “Psikoterapide Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik Teknolojileri’, Doç. Dr. Adnan Çoban ‘Müzik Terapi ve Şizofreni’  ve Prof. Dr. Önder Kavakçı ‘EMDR ve Travma’ başlıklarında  bilgi paylaşımında bulunacaktır.

Programımız ücretsiz olup, Psikoloji, Psikolojik Danışman ve Rehberlik bölümlerinin lisans öğrencileri ve bu alanlarda lisansüstü çalışmalarda bulunan kişilerin katılımına açıktır.

Programımıza Kayıt Olmak İçin Tıklayınız.

 

Program Detayı:

 

6 Şubat Cumartesi  19.00-20.00 Doç. Dr. Esra Yazıcı/ Bilim, Sanat ve Psikoterapi

6 Şubat Cumartesi  20.15-21.15 Dr. Saadet Yapan/ Psikoterapide Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik Teknolojileri

7 Şubat Pazar  19.00-20.00 Doç. Dr. Adnan Çoban/Müzik Terapi ve Şizofreni

7 Şubat Pazar  20.15-21.15 Prof. Dr. Önder Kavakçı/EMDR ve Travma

 

Doç. Dr. Esra Yazıcı

 

Esra Yazıcı, üniversite eğitimini 1997-2003 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır. 2004-2005 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda, 2005-2010 arasında ise Atatürk Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda görev almıştır. İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra Kocaeli’de Uzman Doktor olarak meslek hayatına devam etmiştir. 2014 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda göreve başlamış, 2015 yılından beri de aynı kurumda Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır. Şema Terapi, Cinsel İşlev Bozukluklarında Terapi, Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi, Sanat Terapisi ve Yaratıcılık Eğitimi, Grup Psikoterapisinde Sinemanın Kullanımı, Sinematerapi, Hipnoz ve Hipnoterapi alanlarında eğitimler almış; alanında kongre ve toplantılarda eğitimler vermiştir. Hastane gruplarında sinema ve grup psikoterapisi konusundaki çalışmaları Amerikan Grup Psikoterapileri Birliği resmi yayın organı olan International Journal of Group Psychotherapy dergisinde yayımlanmıştır. Son olarak ‘Art Of Psychotherapy’ ve Bütüncül Psikoterapi Eğitim süreci devam etmektedir. Akademik olarak perinatal psikiyatri, şizofreni ve psikotik bozukluklar, kişilik bozuklukları ve grup terapisi ile ilgilenmektedir. Son dönemde psikiyatrik bozukluklarda biyobelirteç arama ile ilgili çalışmalar yürütmektedir.

 

 

Doç. Dr. Adnan Çoban

1995 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı fakültede psikiyatri ihtisasını tamamlamıştır. 2008 yılında Adnan Çoban Klinik Nöropsikiyatri ve Psikoterapi merkezini kurmuştur. Psikiyatrik, psikolojik ve gündelik sorunlara sinirbilim ve travma perspektifinden yaklaşan Dr. Adnan Çoban, travmaya bağlı ruhsal sorunlar, alkol ve madde bağımlılığı, kumar gibi davranışsal bağımlılıklar, depresyon, panik bozukluğu, fobik bozukluklar, bipolar duygudurum bozukluğu, şizofreni, obsesif kompülsif bozukluk, yeme bozuklukları, diğer psikiyatrik sorunlar, evlilik ve aile problemleri, akademik performans sorunları, spor psikolojisi, havacılık psikolojisi gibi çok geniş bir çalışma yelpazesine sahiptir. Şizofreni alanında yazmış olduğu “Şizofreni, Bin Parça Akıl” kitabında şizofreni hastalarının evlilik, çocuk sahibi olma, meslek, okul hayatı, sanatsal yönler, sosyal beceriler gibi hayata dair sorunlarını ele almıştır. Türkiye’de Geleneksel Tıp anlayışının sembolü olan “Müzikle Tedavi” yönteminin bilimsel normlara uygun şeklini ilk gündeme taşıyan kişidir. Bu alanda yazmış olduğu “Müzik Terapi” kitabı bu alanda büyük bir boşluğu doldurmuştur. Yaptığı çalışmalar sayesinde Sağlık Bakanlığı Müzik Terapiyi klasik bir terapi yöntemi olarak kabul etmiş ve bu alanda sertifika çalışmaları başlatmıştır. 2020 yılında psikiyatri doçenti olan Dr. Adnan Çoban akademik ve klinik çalışmalarına devam etmektedir.

 

Prof.Dr. Önder Kavakçı

Prof. Dr. Önder Kavakçı, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, bir süre pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra 2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan “Trabzon ilinde yaşlılarda demans ve depresyon yaygınlığı” tezi ile psikiyatri uzmanlığını almıştır. 2001-2008 yılları arasında Çorum’da psikiyatri uzmanı olarak çalışmıştır. 2008-2018 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır. Kavakçı, on yılı aşkın süredir travma sonrası stres ile ilişkili bozukluların terapisi ile uğraşmaktadır. EMDR, Gestalt, Hipnoz, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Kısa Psikoterapi gibi bir çok terapi alanında eğitimler almıştır. Şu anda İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji bölümü başkanıdır. EMDR terapisi alanında ilk Türkçe yayınları yapan Prof. Dr. Önder Kavakçı, 2012 yılında yayımlanan “Ruhsal Travma için EMDR” kitabının yanı sıra travma ve nörobilim alanında “Beden Kayıt Tutar” gibi birçok önemli eserin Türkçeye kazandırılmasında önemli rol oynamıştır. EMDR Türkiye Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. EMDR Türkiye Bülteninin ilk editörüdür. Halen EMDR Türkiye Derneği araştırma ve yayıncılık komitelerinin başkanlıklarını yürütmektedir. Dünyada ilk kez fibromiyalji sendromunun belirtilerinin EMDR psikoterapisi ile yatıştırılabileceğini göstermiştir. Doğumla ilişkili travma, gebelikte kaygı bozuklukları ve depresyon alanında araştırmalar yapmış, ayrıca gebelikte yaşanan aşırı bulantı kusmayı yatıştıran EMDR terapisi temelli bir yöntem geliştirmiştir.

 

 

 

Dr. Saadet Yapan

 

Klinik Psikolog Saadet Yapan, 2010 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yüksek lisansını Gaziantep Üniversitesi’nde, Klinik Psikoloji yüksek lisansını Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde yapmıştır.  Doktora eğitimini ise Gaziantep Üniversitesi’nde Kabul ve Kararlılık Terapisi ve sınav kaygısı üzerine tamamlamıştır. Çalışmalarını Kabul ve Kararlılık Terapisi ve teknoloji tabanlı terapiler üzerine sürdüren Yapan, 2012 yılından beri Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda teknoloji tabanlı terapiler üzerine çalışan yazılım şirketinin kurucusudur.



Bir cevap yazın