4. Psikoloji Kış Okulu 22.02.2020 Cumartesi Günü Gerçekleştirilecek!

Psikoloji Öğrencileri Araştırma ve Eğitim Topluluğu PSİART’ın her yıl güz ve bahar dönemleri arasında düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen Psikoloji Kış Okulu’nun 4.’sü bu yıl 22 Şubat 2020 Cumartesi günü 10.30- 17.00 saatleri arasında İstanbul Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu seneki programımızda;  İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medaim Yanık “Çocuk Yetiştirirken Travmatik Yanlışlar”, Klinik Psikolog Elif Okan Gezmiş “Psikologların Sosyal Medya Kullanımı ve Etik” Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Nihan Alp “Nöropsikolojide Algısal Organizasyon” ve
İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Tolga Yıldız “Psikolojinin Kaçıncı Krizi: Tekrarlanabilirlik” konularında bilgi paylaşımında bulunacaklardır.

Programımız ücretsiz olup, Psikoloji, Psikolojik Danışman ve Rehberlik bölümlerinin lisans öğrencileri ve bu alanlarda lisansüstü çalışmalarda bulunan kişilerin katılımına açıktır.

KAYIT FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Program Akışı 

10.30 11.00 Açılış
11.00-12.15 Dr. Tolga Yıldız – Psikolojinin Kaçıncı Krizi: Tekrarlanabilirlik
12.15-13.30 Kl.Psk. Elif Okan Gezmiş – Psikologların Sosyal Medya Kullanımı ve Etik
13.30-14.30 Öğle Arası
14.30-15.45  Dr. Nihan Alp- Nöropsikolojide Algısal Organizasyon
15.45-17.00  Prof. Dr. Medaim Yanık- Çocuk Yetiştirirken Travmatik Yanlışlar

Prof.Dr. Medaim Yanık

Tıp eğitimine 1987 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ne başlayıp, 2000 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ruh sağlığı ve hastalıkları alanında uzman olmuştur. 2000-2005 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptıktan sonra 2005 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında doçent olmuştur. 2005–2009 yılları arasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim ve klinik şefi olarak görev yapan Prof.Dr. Medaim Yanık, uzmanlık tezini çocukluk çağı travmatik yaşantıları ve dissosiyatif bozukluklar alanında yapmıştır. Tezinde çocukluk çağında yaşanan fiziksel, duygusal ve cinsel travmaları unutup yeniden hatırlanması ve dissosiyatif belirtilerle ilişkisini araştırdı. 2005-2009 yılları arasında Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi başhekimliği ve Sağlık Bakanı’nın ruh sağlığı alanında danışmanlığını yaptı. Bu dönemde “ruh sağlığı hastanelerinin iyileştirilmesi”,“ruh sağlığı eylem planı”nın yazılması, “toplum psikiyatrisi modeli”ne geçilmesi ve “psikiyatri hastanesi mimarisi” konularında çalışmıştır. Ayrıca Psikiyatri asistanlarının eğitimi için hazırlanan “Psikiyatri Eğitimi Asistan Kılavuzu ” projesinin editörlüğünü yapmıştır. Eş/evlilik terapileri odaklandığım alanlardan birisidir. Şu anda kendi muayehanesinde ruh sağlığı alanında hizmet vermeye devam etmektedir.

Elif Okan Gezmiş

Klinik psikolog Elif Okan Gezmiş, ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden 2009 yılında şeref derecesiyle mezun oldu. Lisans eğitimi kapsamındaki zorunlu stajını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 6. Psikiyatri Servisi’nde gerçekleştirdi. Aynı yıl başladığı Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını ‘Türkiye’de bir grup hiç evlenmemiş yetişkinde eşli cinsel davranışlar ve yetişkin romantik bağlanması: Keşifsel bir çalışma’ başlıklı teziyle Sosyal Bilimler Enstitüsü üçüncüsü olarak tamamladı. Yüksek Lisans eğitimi kapsamında çeşitli danışmanlık merkezlerinde gözlem ve psikoterapi çalışmalarında bulundu. 2011-2012 yılları arasında Bakırköy Belediyesi Sağlık Merkezi’nde, 2013-2018’de  Veritas Psikiyatri ve Beyinbilimleri Merkezi’nde klinik psikolog olarak çalıştı.
2012 yılından bu yana serbest çevirmen ve redaktör olarak faaliyet gösteriyor.
Yayınlanan kitap ve makale çevirilerinden bazıları:
-Theodore Millon vd., Modern Yaşamda Kişilik Bozuklukları, İstanbul 2019
-Irvin D. Yalom, Bir Psikiyatristin Anıları, İstanbul 2017
– Jeffrey Kottler, Terapist Olmak Üzerine, İstanbul 2017
-Jonathan Lear, Psikanalizin Temel Kuralı ve Temel Değeri

Dr.Tolga Yıldız

İstanbul Üniversitesi sosyoloji lisans, psikoloji yan-dal ve gelişim psikolojisi yüksek lisans programları mezunudur. Araştırma alanı Gelişim Psikolojisi üzerinedir. Yüksek lisansta küçük çocuklarda kavram gelişim süreçlerini çalıştı. Küçük çocuklarda kavramlaştırmanın gelişimi, sosyal etkileşim ve insan-bilgisayar etkileşimi alanlarında özgün teorik ve deneysel çalışmalar yaptı ve birçok konferans verdi.
2017 yılında İÜ Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı’nda doktora derecesini aldı ve şu an İÜ Psikoloji Bölümü’nde ders vermeye ve bilimsel çalışmalarıma devam etmektedir.

Dr. Nihan Alp

Nihan Alp lisans eğitiminin ardından bilişsel psikoloji alanında yüksek lisansını Trento Üniversitesinde ,doktorasını ise Leuven Üniversitesinde tamamlamıştır. 1 yıl misafir araştırmacı olarak Stanford Üniversitesinde araştırmalarına devam etmiştir. 2018 yılından bu yana Sabancı Üniversitesinde görsel sinirbilim laboratuvarında algısal organizasyon, görsel sistem, zaman-uzamsal bütünleşme ve EEG ile ilgili çalışmalar yapmaktadır.



Bir cevap yazın